Zgjedhja e ngjyrave për ambientet e brendshme

Mënyra më e mirë për të përmirësuar humorin tuaj është: ngjyra. Ngjyra është një mjet i fuqishëm
dizajni, që mund ti bëjë dhomat në shtëpinë tuaj të ndjehen më të qeta, të gëzuara, komode ose
dramatike. Ngjyra e bën një dhomë të vogël të ndihet më e madhe, ose një dhomë të gjerë të ndihet më
intime, pa kohë dhe shpenzime për të lëvizur muret.
Ju mund ta bëni një strofull të ndjehet komode , duke lyer muret me një ngjyrë të ngrohtë, ose të bëni
një hapësirë ​​të ngushtë, të ndjehet më e gjerë duke përdorur ngjyra të ndryshme në muret përballë.
Ngjyrat e bojës që zgjidhni, si dhe ngjyra e mobiljeve dhe aksesorëve, të gjitha krijojnë një humor dhe
gjendje emocionale specifike.

Ngjyra është kudo rreth nesh dhe kohët e fundit shohim një dashuri të vërtetë për të dhe njerëzit që e
dëshirojnë atë në shtëpinë e tyre. Ka ngjyra që funksionojnë për disa stile shtëpie, por mos kini frikë të
jeni krijues. Në vend që të përdorni jeshile ulliri të errët, zgjidhni një jeshile selino, që jep një prekje të
freskët dhe më të lehtë. Fuqia e ngjyrës, është se ajo mund të ndryshojë plotësisht përvojën tuaj. Ju
gjithmonë dëshironi të pyesni veten, se si dëshironi të dukeni dhe të ndiheni në një hapësirë.

Mënyra më e lehtë për të zgjedhur ngjyrat më të mira të bojës, është të filloni me ngjyrat që doni. Kur
filloni me ngjyrat që doni, nuk jeni të detyruar nga skemat tradicionale të ngjyrave, për një stil të
veçantë dekorimi. Me ngjyrën tuaj të preferuar si ajo bazë, mund ta përdorni për të krijuar një skemë
ngjyrash rreth saj. Ngjyrat tuaja të preferuara, mund të jenë frymëzimi i përsosur për paletën tuaj të re
të ngjyrave për të gjithë shtëpinë. Vetëm për shkak se zgjidhni ngjyra neutrale të bojës nuk do të thotë
se ato duhet të jenë të qeta. Ju mund të ringjallni paletën tuaj neutrale , duke qenë kreativë me
mënyrën se si përdoren ngjyrat. Nëse dëshironi një skemë të re ngjyrash dhe nuk jeni të sigurt se cilat
ngjyra të bojës së brendshme të zgjidhni, një konsulent ngjyrash mund t’ju drejtojë në drejtimin e duhur.
Një konsulent ngjyrash mund t’ju ofrojë ide të ngjyrave të bojës për mostër ose edhe një gamë ngjyrash
të dizajnuar me porosi për shtëpinë tuaj. Përpara se të takoheni me konsulentin tuaj, mblidhni ide dhe
frymëzim për ti ndarë me ta në mënyrë që ata të shohin atë që keni në mendje. Pyesni nëse konsulenti
juaj mund të vizitojë në një kohë të caktuar ambientin, në mënyrë që ai ose ajo të mund të shohë sfidat
që ndriçimi natyror paraqet për hapësirën tuaj. Mos u habitni nëse konsulenti juaj i ngjyrave sugjeron
ndryshime në ndriçimin tuaj për të korrigjuar problemet e ngjyrave në dhomë.
Vendimi për ngjyrat për shtëpinë tuaj mund të duket si një punë e madhe, por mos kini frikë të
eksperimentoni dhe përdorni ato. Me një planifikim, mund të gjeni ngjyrat që do ta bëjnë shtëpinë, një
shprehje të stilit tuaj.